Healing Moves precents

Hulp voor Hulpverleners

Als hulpverlener, in de breedste zin van het woord, krijgen we veelvuldig te maken met heftige ervaringen van andere mensen.
Met deze ervaringen moeten wij om gaan, dat is ons werk en daar hebben we voor gekozen.
De meeste van ons doen dat met veel passie en plezier, omdat we ons werk met betrokkenheid doen, bestaat het gevaar dat we hierdoor uitgeblust raken of zelfs secundair trauma oplopen.
Dat is een eng woord of begrip, want wat is trauma?
Trauma is een ervaring die ons zo diep raakt, dat het ons van binnen verandert. Hier kunnen we allerlei klachten door krijgen.
Als hulpverlener hebben we ook onze eigen ervaringen, jeugd en context meegenomen in ons werk. Het is goed dat we dat meenemen, omdat we uit die schatkist kunnen putten als we in contact zijn met de mensen die onze hulp nodig hebben. In deze schatkist zitten ook onze eigen opgelopen wonden (trauma’s) die we liever weg stoppen of waar we niet meer mee bezig zijn.
Onze eigen trauma’s kunnen geraakt worden, soms zonder dat we ons daarvan bewust zijn.
Als je te maken hebt met huiselijk geweld, kindermishandeling, armoede, of andere heftige ervaringen van anderen, kan dat je op een heel diep niveau raken. We kunnen allemaal een situatie tegenkomen die ons niet los laat.
Hulpverleners (izz.nl, 2019) vallen vaker en langer uit dan andere beroepsgroepen. Dat kost werkgevers veel geld en het is niet wat werknemers willen. Het is daarom tijd voor actie.

Wat kan je verwachten van de training?

Deze training is gebaseerd op vijf pijlers; neuro-science, traumatheorie, hechtingstheorie, mindfulness en trauma sensitieve yoga. De yoga oefeningen zijn simpel, iedereen kan meedoen en je hoeft beslist niet lenig te zijn.
De symptomen van secundair trauma kan je herkennen.
Hoe je secundair traumatisering kan voorkomen.
Waar jouw eigen triggers zitten.
Je leert welke creatieve werkvorm bij jou past.
Waar jij energie van krijgt en wat energie kost, zal duidelijk worden.
Wat voor jou een goede werk / privé balans is.
Je leert het verschil tussen denken en voelen.
Herkennen wat afstand en nabijheid is en wat overdracht en tegenoverdracht is.


Tijdinvestering: de training zal bestaan uit twee dagdelen. Data: vrijdag 20-01-2023 en vrijdag 27-01-2022 van 09.30 – 13.00 uur. Waar: Green Central, De Binderij 9, 1321 EE Almere Prijs: 325,- incl. LET OP voor early birds die reserveren voor 25 november 295,- incl. Reserveren via: info@healingmoves.nl